V západočeské metropoli jsme se měly vskutku pohádkově. Víte, kde je nejvyšší kostelní věž v ČR? No přece na Náměstí Republiky v katedrále sv. Bartoloměje v Plzni. Víte, kde je největší výtah v ČR? V pivovaru Pilsner Urquell v Plzni a pojme 75 platících návštěvníků 🙂 Víte, kde byl prvně uvařen zlatý ležák? Určitě nemusíme odpovídat, ale pro zvídavé…No přeci 5. 10. 1842 v Plzni…

První den se protáhl do pozdních večerních hodin, ale i přesto jsme druhý den vstávaly v sedm ráno, aby nám nic neuniklo 🙂 Víte, že v Císařském domě na náměstí bydlel devět měsíců Rudolf II.,protože v Praze řadil mor? Víte, že nejznámějším rodákem byl vynikající herec Miroslav Horníček? Výstava k jeho stoletému výročí narození se nachází v novorenesanční radnici hned vedle Císařského domu. Po cestě na Moravu jsme v Praze uctily památku Jana Palacha před opraveným Národním muzeem.

více fotek v galerii

Střední škola Odry

Jsme střední škola zaměřená na tzv. službové obory. Pokud tě baví práce s lidmi a máš šikovné ruce, jistě si u nás vybereš. Kreativitu uplatníš jako KADEŘNÍK, cit pro druhé jako MASÉR, pokud jsi spíše technik, bude tě bavit AUTOMECHANIK a pokud jsi v kuchyni jako doma, bude z tebe skvělý KUCHAŘ-ČÍŠNÍK. Teoretický výuka probíhá v Odrách nebo Vítkově, praxe jsou v Kopřivnici, Novém Jičíně, Odrách, Vítkově a Vítkově-Podhradí. Pokud bydlíš dál, nemusíš dojíždět, ale můžeš se ubytovat na Domově mládeže.

EU