Po dlouholeté plesové pauze jsme se rozhodli uspořádat opět absolventský ples. Bohužel v roce 2020 přišel na scénu covid a plesovou přestávku nám prodloužil o další dva roky. Ale 29. dubna 2022 jsme se konečně dočkali.

Kulturní dům v Suchdole nad Odrou jsme vybrali nejen pro jeho strategickou polohu uprostřed okresu, aby to měli stejně daleko Vítkovští i Kopřivničáci, ale také pro jeho velkorysé taneční prostory.

Dopoledne pomohly absolventské ročníky paní učitelce Tymrákové sál slavnostně vyzdobit, nanosit zásoby do barů i kuchyně a dochystat bohatou tombolu, do které přispěli nejen sami žáci a jejich rodiče, ale také zaměstnanci školy a sponzoři z řad velkých i malých podnikatelův našem městě a okolí.

O půl osmé se otevřely dveře sálu, kde už na hosty čekala nejen obsluha v kuchyni a u barů, ale hlavně skvělá hudební skupina Axel, jejímž členem je i náš pan učitel David Suchánek. V průběhu večera se na pódiu objevila a zazpívala nám i naše paní učitelka Vlasta Trojanowská.

Večerem provázela paní učitelka Lenka Tymráková, bohužel bez svého kolegy Tomáše Vlčka, kterého skolila viróza. Program byl jasný: nejprve bylo třeba přivítat hosty a zahájit ples. Úvodního tance se zhostil pan učitel Petr Dubec s Lenkou Tymrákovou a Dominik Macek z K3 vyzval svou třídní učitelku Lidku Homolovou.

Po první taneční sérii následovalo slavnostní dekorování absolventů, při kterém jsme se nejen nasmáli, ale i slzička dojetí nejednomu ukápla. K3 (tř. uč. Ludmila Homolová), MAK3 (tř. uč. Pavlína Podzemná), N2 (tř. uč. Šárka Rozkopalová)

Přestávky mezi tanečnímu sériemi byly v režii vystoupení našich žáků. Třída MAK3 si připravila vzpomínkové video na svoje tři roky strávené na naší škole. (https://youtu.be/ZOzzET7pstE) Třída K3 pak předvedla své taneční vystoupení s hity druhé poloviny 20. století.

Samozřejmě nesměla chybět tombola a kupodivu na to, jak bohatá byla, někteří mají, asi kvůli svému mládí, víc štěstí v lásce než ve hře 😀

Věříme, že si všichni zúčastnění ples užili, žákům závěrečných ročníků přejeme hodně štěstí u závěrečných zkoušek a už se těšíme na příští rok!

fotky v galerii

Střední škola Odry

Jsme střední škola zaměřená na tzv. službové obory. Pokud tě baví práce s lidmi a máš šikovné ruce, jistě si u nás vybereš. Kreativitu uplatníš jako KADEŘNÍK, cit pro druhé jako MASÉR, pokud jsi spíše technik, bude tě bavit AUTOMECHANIK a pokud jsi v kuchyni jako doma, bude z tebe skvělý KUCHAŘ-ČÍŠNÍK. Teoretický výuka probíhá v Odrách nebo Vítkově, praxe jsou v Kopřivnici, Novém Jičíně, Odrách, Vítkově a Vítkově-Podhradí. Pokud bydlíš dál, nemusíš dojíždět, ale můžeš se ubytovat na Domově mládeže.

EU